Kilpailunjohtajan tervehdys – Jansu tarinoi…

Kun kolmattatoista kertaa rallia Janakkalan seudulla ollaan järjestämässä, ennakkoasetelmat ovat vähintäänkin jännittävät. Routainen kevät, joka näkyy jopa pääteillä, tuo oman mausteensa kilpailun läpiviemiseen. Samana päivänä ajettava SM-ralli naapurikaupungissa on myös haaste ainakin harrastajalle, lähteäkö mukaan ennakkotutustuttavaan ”nuotti-” vai ”pimeään” ralliin, jonka reitti pitäisi olla ennakoltatutustumattomissa.

Kilpailijoita Rocketissa on aina vuosien varrella riittänyt ja tuskin tämäkään vuosi tekee poikkeuksen. Historic-rallisarja on osoittautunut harrastajaystävälliseksi muodoksi ajaa kilpaa eikä siis ole ihme että kilpailuista toiseen näitä hienoja autovanhuksia on viivalla aina yli 100 kpl.

Rallin Suomen Juniorimestaruus- ja Naisten Suomenmestaruus-sarjat hakevat vielä uudistuksien jälkeen muotoaan, mutta toivoa sopii, että oikea konsepti nykysäännöillä ja -autoilla löytyy jotta tämäkin sarja junioreiden ja naisten kannalta palaa menneiden vuosien loistoonsa ja toimisi tulevaisuudessa näytönpaikkana uraansa rakentaville kilpailijalupauksille.

Unohtaa ei myöskään sovi harrastelijoita, jotka monissa eri luokissa niin aloittelijalle hyvin sopivista Ralli Trophyn autoista (jotka ovat myös kilpailussamme sarjan osakilpailuna mukana) aina tehokkaisiin f-ryhmän erikoisautoihin, antavat katselijoille näkemisenarvoista katseltavaa kilpailupäivänä niin reitillä kuin huoltoalueella.

Iso kiitos tästä kilpailun järjestämisestä kuuluu pääyhteistyökumppanille Keskipinta Oy:lle, joka vuodesta toiseen on ollut meitä tukemassa, samoin kuin myös muille alueen yrityksille, jotka ovat mahdollistamassa kilpailun tekemistä. Isoin kiitos kuuluu koko organisaatiolle, sen vapaaehtoisille ja talkoolaisille, jotka halusta tehdä kesän ensimmäinen todellinen ralli, ovat tehneet monia tunteja arvokasta työtä kilpailumme läpiviemiseksi, jotta kilpailijat ja katselijat pääsisivät nauttimaan hienoista Kanta-Hämeen ralliteistä.

Kilpailunjohtaja
Jan Lönegren

Vastaa