Historic Rally Trophy kesäkausi käynnistyy…

Historic ralli Suomessa voi hyvin. Autoja ralleihin riittää sekä yleisön mielenkiinto tätä historiallista rallikalustoa kohtaan on suurta. Historic Rally Trophy (HRT) on yksi maamme aktiivisimmista rallisarjoista.

Historic Rally Club Finland, HRCF, on toiminut nyt jo kymmenen vuoden ajan edistäen rallin Suomalaista kulttuuriperintöä.

HRT ralleissa ajetaan 11 eri luokassa, johon autot jaetaan niiden iän ja viritysasteen mukaan. Autoja on aina 60 –luvulta 80 –luvun alkuun asti. Koska aika kuluu ja yhä nuoremmista tulee vanhempia, niin ensi vuonna Historic ralliin otetaan yhä uudempia autoja mukaan ikäkauden J1-tullessa mukaan HRT kilpailuihin. Tämä tarkoittaa, että vuosina 1981 – 1985 luokitellut ralliautot saavat mahdollisuuden kilpailla Historic rallissa Suomessa. Samalla kun yhä tuoreemmat ikäkaudet pääsevät mukaan historiciin, tekee HRCF sen eteen töitä, että vanhemmat ja ns. ”perinteiset historic –ralliautot” pysyisivät mukana aktiivitoiminnassa.

Yleisölle saattaa olla hankala seurata näitä historic ralleja lukuisista siinä olevista luokista johtuen, mutta mahdollisemman tasapuoliset olosuhteet kilpailijoille taataksemme, autot on jaettu useaan eri luokkaan. Helppo nyrkkisääntö kilpailun seuraamiseksi on se, että ensin tulevat vanhimmat (60-luvun alun autot) sekä tehottomimmat, eli pienempi kuutiotilavuuksiset autot ja viimeisinä tehokkaampi ja uudempi kalusto.

Ikäkausitarrat helpottamassa eri-ikäisten historic ralliautojen tunnistamista. Lajin seuraamista helpottamaan eri-ikäkaudelta tulevat autot merkitään tuulilasin yläreunaan kuljettajan puolelle liimattavalla pyöreällä värillisellä tarralla, josta voi nähdä miltä ikäkaudelta kyseinen auto on.

Ohessa lista tunnistetarran väreistä sekä autojen vuosiluvuista:
– vaaleanharmaa, v 61
– vaaleanvihreä, v 65
– tummemman vihreä, v 69
– vaaleankeltainen, v 75, (1 -ryhmän auto)
– keltainen, v 75
– vaaleansininen, v 81, (1 ryhmän auto)
– sininen, v 81

Nauttikaa tässä rallissa historiallisesta rallivauhdista, sillä mukaan on ilmoittautunut reilusti toistasataa kilpailijaparia. Historic harrastajalle itse kilpaileminen ei ole niin tärkeä juttu, vaan harrastamiseen kuuluu lajin arvostaminen sekä nauttiminen lajin hyvistä puolista sekä hyvästä tunnelmasta.

Tästäkin rallista on nähtävissä MTV3 MAX kanavalla puolen tunnin mittainen lähetys, niin kuin muista HRT ralleista. Ohjelman esittämisen jälkeen ne ovat katsottavissa Jentin sivuilta, www.jent.fi

Lisää tietoa Historic rallista www.historicrallyclubfinland.fi

Viihtykää Hyvän Rallin parissa.

HRCF.

Vastaa