Kohta se ajetaan…

Tervakosken Urheiluautoilijat ry järjestää jo perinteeksi muodostuneen sorakelien ensimmäisenä ajettavan Black Rocket Rallin lauantaina 18.5.2013. Ralli on samalla myös AKK:n alue 8:n mestaruuskilpailu.Kisa pitää sisällään 5 erikoiskoetta, jotka pistävät kilpailijoiden kyvyt varsin kovalle koetukselle, koska varsinaista kokemusta autojen ja kuljettajien yhteistyöstä kesäkisassa ei vielä kellään ole tälle vuodelle. Tähän kesän avaukseen otettiin kaikkiaan 200 autokuntaa ja kilpailun keskuspaikkana toimii Turengin Koulu, jonne on keskitetty myös koko kilpailun huoltotoimet. Niin ollen tuo kisakeskus onkin mitä mainioin paikka seurata kilpailun edistymistä kokonaisuutena ja samalla tuota EK3:n jälkeisen huollon sujumista. Sieltä löytyy myös kunnon kisaravintola oikeine ruoka-annoksineen, joten pelkillä kisamakkaroilla ei tarvitse sen paremmin kilpailijoiden huoltoporukoineen kuin katselijoidenkaan pitkää päivää tulla toimeen.

Tälle vuodelle reittitiimimme on löytänyt myös kokonaan uutta rallireittiä, osa erikoiskokeista on tietenkin vanhaa tuttua pikataivalmateriaalia, osa uutta Black Rocketin puitteissa ja nyt myös aivan ennenajamatontakin reitiltä löytyy. Kisa on kuin se vanha kunnon morsiamen resepti: osa uutta, osa vanhaa ja osa entisiltä lainattua J. Kuitenkaan sillä vanhalla muistilla siis ei kisaa voiteta, vaan tarkalla ja nopealla ajolla ojien välissä pysyen.

Ratamestarimme vihjeitä reitille:
EK1 on luonteeltaan vauhdikasta valtiontietä, pituus n.6,5km. Reitin varrelle pääsee myös paria välitietä ja siten inhimilliset kävelymatkat hyviin katselupaikkoihin.
EK2, pituudeltaan 9km on myös valtiontietä, perinteistä Black Rocket-tavaraa, joka on ajettu molempiin suuntiin jo useammankin kerran aiemmin. Myös tälle pätkälle pääsee väliteiden ansiosta helposti seuraamaan tosi vauhdikasta pikistä.
EK3 on myös perinteistä BR-aineistoa koostuen osittain valtiontiestä ja parista yksityistiestä. Pikis on kisan pisin, 13 km, ja on vaihtuvalla luonteellaan varsin vaativa kisailijoille. Tämäkin tuttu pätkä saa monilla väliteillään varmasti runsaan katselujoukon.
EK4 on Black Rocketille uutta valtiontietä, pituus 8,6km. Myös tällä pätkällä nuo rytminvaihdokset tien luonteesta johtuen pistävät keskittymiskyvyt kisaajilla tosi koville. Katselupaikkoja löytyy sopivasti jokaiseen makuun.
EK5 on kisan päätöspätkä. Pituutta ek:lla on vain 5,5km, mutta koska se on totaalisesti kaikille kilpailijolle aivan uusi tuttavuus, ei tämä pienistä yksityisteistä muodostuva pikis ole kenellekään helppo. Myös tämän ek:n varrelle pääsee väliteiden ansiosta hyville katselupaikoille
.
Black Rocket Rallin 10€:n rallipaketteja, sisältäen rallilehden, rallitarran, reittikartan ja lähtöluettelon, myydään kisapäivän aamusta klo 09:00 lähtien Oitissa Kahvila Pihvipaikassa, Tervakoskella Lounaskahvila Tervamiilussa, Turengissa Teboil Hiidenportissa ja Neste Välkkysillä, Hämeenlinnassa Idänpään Nesteellä ja Tuuloksessa ABC Tuulosessa. Kilpailukeskuksessa ei noita rallipakettaja ole saatavilla.
Katselijoilta toivomme maltillista käytöstä niin rallin erikoiskokeiden varrella kuin myös tuota malttia ralliliikenteessäkin, jotta säilyisimme ikäviltä onnettomuuksilta. Muistutamme myös siitä, että noilla katselupaikoilla olette yksityisalueilla, joten roskaaminen ja minkäänlainen ilkivalta ei kuulu kunnon ralliyleisön tapoihin. Noudattakaa kaikkia järjestäjien teille antamia ohjeita ja sijoittukaa TURVALLISIIN katselupaikkoihin.

Tervakosken Urheiluautoilijat toivottaa kaikki rallin ystävät mukaan 18.5.2013 klo 11 alkavaa Black Rocket Rallia seuraamaan. Tulkaa paikalle ja tehkää kanssamme taas tästä kilpailusta ”se perinteisesti loistava kesänavausralli”!

Vastaa