Kuva: Marko Kyöstilä

Black Rocketissa uusia tuulia, lähtöviivalla jopa maailmanmestari!

Tervakosken Urheiluautoilijat ry:n lauantaina 19.5. järjestämä Black Rocket ralli toteutetaan hiukan totutusta poikkeavalla kaavalla. Kilpailussa käytetään ainoastaan yhtä erikoiskoetta, mikä ajetaan ensiksi kaksi kertaa. Tauon jälkeen vaihdetaan ajosuuntaa ja erikoiskoe ajetaan jälleen kahdesti.

Ensimmäisellä ajosuunnalla ollut shikaani on tällöin poissa. Näin erikoiskoekilometrejä kertyy mukavat 37,8. Ajotavasta ja yhden erikoiskokeen konseptista johtuen osanottajamäärä on rajattu 60. Katsojille tämä on ainakin helppoa, sillä yhdeltä istumalta näkee yli 200 ajosuoritusta. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille Sotkalinnasta kello 11:43 ja maaliin samaan paikkaan saavutaan noin kello 15:30 alkaen.

Kilpailukeskus on myös totutusta poikkeavassa paikassa, sillä nyt pääpaikkana toimii Sotkalinnan tanssilava Hämeenlinnan Rengossa, jonne on keskitetty niin katsastus kuin huoltoaluekin. Yleisölle on opastus erikoiskokeelle 10-tieltä Rengosta sekä kantatieltä 54 Lopelta. Yleisö voi noutaa opaskarttoja kisa-aamuna maksutta Lopen ja Turengin Nesteiltä sekä Rengon St1 –asemalta. Pääsymaksu erikoiskokeelle on 10 euroa.

Mukana maailmanmestari

Kilpailun ehkäpä mielenkiintoisin osallistuja löytyy B-junioreista. Rallikärpäsen puraisema, enduron 8-kertainen Maailmanmestari Juha Salminen päätti osallistua Black Rocket ralliin, joka osuu sopivasti enduron MM-sarjasta vapaan viikonlopun kohdalle. Lopen Urheiluautoilijoita edustava Salminen ajoi rallia viimeksi viime syyskuussa, jolloin hän ajoi b-junioreiden voittoon Heinolassa ajetussa F-cupin osakilpailussa. Mielenkiintoista onkin seurata, kuinka Salmisen ohjaama BMW taittuu Rengon kulmilla.

Järjestäjä on joutunut karsimaan parisenkymmentä ilmoittautunutta kilpailijaparia pois, koska se 60 paria on mahdollista ajattaa. Mukana on kuitenkin runsaasti kilpailijoita Hämeenlinnan-Riihimäen talousalueen autourheiluseuroista. Viime kevään BR-Rallin ylivoimaista voittoa lähtee puolustamaan Turengin Heikki Lappalainen. Kovimmat haasteet heittää Lopen UA:n Tero Salminen ja Jouko Karhumäki. Myös Hämeenkyrön Marko Mansikkamäeltä on totuttu näkemään näyttäviä, mutta nopeita ajolinjoja.

TerUA:n kilpailijoista asettuu lähtöviivalle yleisessä luokassa Hannu Kivistö, kartturinaan Lopen Seppo Hutri. Jani Pyhälä on ”pelkääjän paikalla” Lammin Petri Söyringin vierellä ja Niina Aarrekivi-Latvasalo samoin Tero Latvasalon rinnalla. B-junioreissa on TerUA:sta mukana yllätysvalmis pari Riku Nurmi-Erkki Koskivirta. Maailmanmestari Salmisen kartturina toimii Mikko Laakso ja Saarisen Noora istahtaa Myrskylän Kirsi Sjölundin kyytiin.

T.Rintakoski/R.Vuorinen

Vastaa